Saps que la teva mascota pot ser solidària i donar sang?

Igual que nosaltres, les nostres mascotes també poden ser donants de sang i, amb aquest gest altruista, ser solidàries i ajudar altres animals que ho necessitin. És molt fàcil! Només cal que sigui un animal adult jove, que estigui en bon estat de salut i que no pateixi cap malaltia crònica. Pel que fa al pes, en el cas dels gossos han de fer un mínim de 30 kg, i 5 kg si es tracta d’un gat.

També tenen grup sanguini

En els gossos s’han identificat sis grups diferents en funció d’unes proteïnes i lípids que se situen a la membrana de la superfície dels eritròcits. Els gats, en canvi, només tenen tres grups. En aquest sentit, com passa amb els humans, també hi ha incompatibilitats entre els diversos grups i, per evitar reaccions adverses, sempre s’ha de tenir clar amb quin tipus de sang s’està treballant, una tasca de la qual s’encarreguen els professionals de l’Hospital Mediterrani Veterinaris.

Medicina preventiva

Val a dir que, sigui donant de sang o no, és important que periòdicament fem anàlisis de sang a les nostres mascotes, de manera que puguem prevenir malalties o detectar-les de forma precoç. Entre altres, una analítica pot servir per detectar la leishmaniosi, una malaltia de la sang que es transmet per la picada d’un mosquit i que pot presentar símptomes molt variats. Si vols saber més sobre aquesta patologia, estigues atent a aquest blog, ja que pròximament li dedicarem una entrada on n’informarem àmpliament.

Si creieu que la vostra mascota s’ajusta als requisits i voleu que es converteixi en donant de sang, no ho dubteu i poseu-vos en contacte amb nosaltres. A més, en el moment de fer la donació li realitzarem, de manera gratuïta, una analítica completa. És molt important comptar amb un ampli banc de sang o un nombrós grup de donants per tal que, en cas d’emergència, el vostre gos o gat es pugui convertir en un animal solidari i salvar la vida d’una altra mascota!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *