Cuidem la teva mascota

Sabem que tens cura de la teva mascota, que és el rei o la reina de la casa, però… ja li fas revisions periòdiques? Així com és recomanable que nosaltres, les persones, acudim de manera regular al nostre metge de capçalera per controlar la nostra salut, el nostre animal de companyia també ho necessita. Amb un programa de salut preventiva incrementarem tant la seva longevitat com la qualitat de vida, i com a conseqüència demostrarà més vitalitat, un aspecte més agradable i menys problemes de salut.

A més, en el cas que el teu animal ja sigui gran, la medicina preventiva l’ajudarà a pal·liar o eliminar els símptomes que presenti com a animal geriàtric (en cas de gossos i gats, a partir dels 7 anys), per tal que visqui més temps i amb les millors condicions possibles.

En què consisteix la medicina preventiva?

– Les vacunes impedeixen l’aparició d’algunes malalties infeccioses, sovint mortals, mitjançant l’estimulació del sistema immunitari.

– La prevenció i control de les parasitosis internes (cucs) i externes (puces i paparres) s’aconsegueix amb l’ús de certs medicaments tant tòpics com orals i el manteniment d’un entorn net i desparasitat.

– Una alimentació controlada ajuda a prevenir els problemes de creixement del cadell, la mala nutrició, l’obesitat, la resistència disminuïda vers les malalties, les malalties metabòliques i els trastorns orgànics.

– L’exercici diari serà una excel·lent prevenció de l’obesitat, del poc desenvolupament muscular, de les malalties cardíaques i de l’estrès.

– L’ovariohisterectomia i la castració (extirpació dels ovaris i de l’úter o dels testicles) prevenen les malalties uterines, els tumors mamaris, les gestacions no desitjades i problemes de comportament.

– Els exàmens dentals periòdics i la neteja de la boca (quan sigui necessària) preveuen la gingivitis, la càries, el mal alè, les pèrdues dentàries i inclús malalties sistèmiques secundàries a la malaltia periodontal.

– Els reconeixements veterinaris periòdics aconseguiran la detecció precoç de les malalties. En ells es pot incloure també una exploració clínica completa, analítiques i, si s’escau, radiografies i ecografies.

Moltes d’aquestes mesures les podeu aplicar vosaltres mateixos a casa, però per a d’altres necessitareu el seguiment i l’assessorament del vostre veterinari o la vostra clínica de capçalera. Si necessiteu visita a l’Hospital Mediterrani Veterinaris per a qualsevol d’aquestes qüestions, no ho dubteu i truqueu-nos al 977 31 01 00 o poseu-vos en contacte amb nosaltres. Deixa’ns cuidar la teva mascota, tots en sortim beneficiats!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *