Ens enfrontem a puces, paparres i altres paràsits!

Els paràsits són animals que depenen d’un altre per sobreviure, entre els quals trobem les puces, paparres, polls i cucs intestinals. El problema principal que presenten és que alguns transmeten malalties greus com l’erliquia o la malaltia de Lyme, o poden provocar símptomes molestos per a la nostra mascota.

Tipus de paràsits

Les puces, paparres i polls són paràsits externs que s’alimenten de la sang de la nostra mascota, i quan mosseguen per ingerir aquesta sang poden transmetre agents infecciosos al nostre animal de companyia. Però també creen incomoditat per culpa de la irritació que ocasionen en córrer per damunt la pell o bé en mossegar i quedar-se enganxats. És important també tenir en compte que l’al·lèrgia a la picada de les puces és una de les malalties més freqüents en gossos, que ocasiona una irritació, picor intensa i també pèrdua de pèl, a vegades de manera molt extensa.

Pel que fa als cucs intestinals, s’adhereixen a la paret de la mucosa gastrointestinal i s’alimenten dels nutrients que ingereix l’hoste, per la qual cosa crea deficiències alimentàries a l’animal o problemes digestius crònics que es poden complicar moltíssim.

Desparasitacions periòdiques

Per evitar aquests inconvenients és necessari desparasitar internament (amb pastilles, pasta o bé amb pipetes) tots els animals domèstics cada tres o quatre mesos (encara que aquests paràsits no es vegin a les femtes) i sempre que hi hagi un contagi puntual (que sigui visible). També és important desparasitar simultàniament tots els animals dins el mateix àmbit familiar.

La desparasitació externa es realitza mensualment durant tot l’any, tot i que actualment fins i tot hi ha productes que permeten fer-ho cada tres mesos. Tot plegat és perquè ens trobem en una zona amb un clima molt suau que permet la supervivència d’aquests paràsits durant tot l’any. En aquest cas, s’ha d’actuar protegint l’animal de noves infestacions amb pipetes, esprais o pastilles, però també s’ha de tractar el medi ambient on visqui l’animal per evitar que aquests paràsits es reprodueixin i així trencar el cicle biològic del paràsit.

Contacta amb nosaltres per saber quin és el mètode més adequat per al teu animal. Els professionals de Mediterrani Veterinaris t’aconsellaran, informaran i assessoraran àmpliament sobre aquesta qüestió!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *