Com controlar l’estrès en gossos?

Hi ha molts gossos que gaudeixen d’un estil de vida consentit, amb llits confortables, delicioses llaminadures i molt d’afecte. Tot i això, tot i aquestes comoditats, també solen patir estrès. Els trons, els focs artificials, l’arribada d’un nadó o altres canvis a casa poden afectar el teu gos. A més del malestar psíquic, aquestes situacions estressants poden influir en la seva salut física, que li poden provocar molèsties digestives, amb vòmits i diarrea.

Si creus que el teu gos pateix estrès, posa’t en contacte amb els professionals de Mediterrani Veterinaris per tal que examini a fons la qüestió. El teu veterinari podrà fer un diagnòstic i recomanar-te un pla de tractament complet i adequat per a la teva mascota.

Alguns consells

  1. Pren les mesures oportunes per garantir la seguretat de la teva mascota i la de la teva família: si el teu gos intenta escapar durant una situació d’estrès, és convenient portar-lo a un lloc segur, i si mostra una reacció agressiva, l’hauràs d’aïllar de qualsevol possible objectiu del seu atac.
  2. Evita castigar un gos que presenti signes d’estrès: probablement incrementaria el seu nivell d’estrès.
  3. Identifica i controla els factors estressants: intenta reduir l’impacte d’aquests factors. Per exemple, durant una tempesta pots portar el teu gos a una habitació interior i reproduir algun so de fons per amortir el soroll dels trons.
  4. Inicia un programa de modificació del comportament: sempre sota l’assessorament del teu veterinari, pots començar a dessensibilitzar el teu gos davant d’un determinat factor o seguir una estratègia de contra condicionament (els professionals de Mediterrani Veterinaris t’aconsellaran sobre com ho has de fer).
  5. Alimenta el teu gos amb un aliment formulat per alleujar els símptomes de l’estrès: hi ha productes dissenyats per alleujar les molèsties digestives causades per l’estrès. El teu veterinari et recomanarà els millors aliments.
  6. Introdueix canvis en l’estil de vida del teu gos per a reduir l’estrès: igual que passa amb les persones, practicar exercici amb regularitat afavoreix una reducció general de l’estrès a la teva mascota, així com altres teràpies que et podrà aconsellar el teu veterinari.

A Mediterrani Veterinaris posem a la teva disposició professionals d’etologia, especialitzats en el comportament dels teus animals de companyia. Si necessiteu visita, contacteu amb nosaltres i els veterinaris del nostre centre us assessoraran del millor mètode per millorar l’estrès del vostre gos.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *