Aprenem sobre el comportament felí

Tens un o diversos gats a casa? En aquest cas, ja deus saber que un gat no permet que l’eduquin, i que sempre establirà una relació de la qual en pugui obtenir un resultat satisfactori. Així, tant si ja tens gats com si n’acabes d’adquirir un cadell, hi ha aspectes del seu comportament que són importants de conèixer.

Quan el gat arribi a casa caldrà donar-li temps d’adaptació: se l’hauria de deixar al seu habitacle durant uns dies i després se li permetrà l’accés a la resta de l’habitatge. A més, al principi, el gat tendirà a amagar-se, però aviat la seva enorme curiositat farà que surti a examinar l’ambient.

Són éssers orgullosos i nobles, quan volen ser acariciats ho fan saber al seu propietari. Així mateix, sempre avisen abans d’atacar: tensen les potes, tiren les orelles cap enrere, dilaten les pupil·les, ericen voluntàriament els pèls del llom i col·loquen la cua en forma de ganxo.

El gat desenvolupa en captivitat el mateix comportament que els que estan en llibertat. És un animal net per naturalesa, la major part de la seva activitat diària l’ocupa amb l’autoneteja. A la llengua hi tenen unes papil·les cornificades molt aspres que actuen com a raspall, mentre que la saliva fa la funció de detergent. A les zones on no arriba la llengua utilitzen les extremitats anteriors per netejar-se.

Els gats segons el seu caràcter

  • Vergonyosos: eviten les persones estranyes, són molt dependents dels seus propietaris i amb els estranys solen mostrar-se agressius.
  • Atrevits: decidits i valents però molt territorials.
  • Porucs: tenen por, generalment a causa d’experiències desagradables. No suporten l’enrenou i prefereixen la soledat.
  • Salvatges: no es deixen tocar, són agressius i només s’aproparan per menjar. No es poden considerar animals domèstics.

A Mediterrani Veterinaris posem a la teva disposició els nostres professionals d’etologia, especialitzats en el comportament dels teus animals de companyia. Si necessiteu visita, contacteu amb nosaltres i els veterinaris del nostre centre us assessoraran per conèixer millor i controlar la conducta del vostre gat.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *