Gossos perillosos?

L’alarma social que generen els atacs registrats per part de gossos a éssers humans és producte del desconeixement de quines són les causes reals de l’agressivitat en aquests animals. Ens correspon als veterinaris transmetre serenitat a la població i això implica oferir informació sobre etologia, és a dir, la ciència que s’ocupa del comportament animal.

Així, cal establir un diagnòstic de les causes que han generat la conducta alterada d’un gos. És un error considerar que hi ha determinades races canines especialment agressives (tot i que no es pot descartar que hagin pogut heretar caràcters agressius dels pares). Així, l’agressivitat és, sobretot, una qualitat apresa, en la qual ha existit una gran influència per part de l’entorn social en què s’ha criat l’animal des del seu naixement. A més, hi ha patologies que poden ser causa d’agressivitat. Caldrà doncs fer una bona diagnosi, per part del professional, sobre la conducta alterada de l’animal agressiu.

Què diu la llei?

Hi ha una sèrie de normes regulades que cal complir quan tenim una mascota a càrrec nostre:

  • Els posseïdors d’un animal de companyia tenen l’obligació de garantir la seva salut i benestar mitjançant el correcte manteniment de la mascota.
  • Els animals de companyia mai no poden tenir com a allotjament habitual els celoberts o balcons.
  • En cap cas el collar dels animals de companyia que es mantenen lligats ha de ser la mateixa cadena que lliga, ni un collar de força que produeixi estrangulació.
  • Està prohibit mantenir els animals de companyia en vehicles estacionats durant més de 4 hores.
  • Aquells que tinguin un animal de companyia que, per la seva mida o característiques, pugui considerar-se potencialment perillós han de prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat ciutadana i la dels altres animals.

A més, cada ajuntament complementa aquestes normes amb les seves ordenances municipals. Així, et recomanem que consultis el teu consistori sobre quines són les pautes a seguir al vostre municipi.

A Mediterrani Veterinaris posem a la teva disposició els nostres professionals d’etologia, especialitzats en el comportament dels teus animals de companyia. Si necessiteu visita, contacteu amb nosaltres i els veterinaris del nostre centre us faran un diagnòstic acurat sobre la conducta agressiva que pugui tenir el vostre gos.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *