Mascotes i vacunació

El sistema immunitari és el responsable de protegir el nostre organisme d’agents infecciosos externs. Ho fa mitjançant els anticossos, que actuaran donant una resposta primària més ràpida i una resposta secundària més duradora. Per tant, la resposta a l’administració d’una vacuna pot valorar-se mesurant la concentració d’anticossos una setmana després de la injecció, arribant a un màxim als 10-14 dies. La quantitat d’anticossos formats en aquesta resposta primària és relativament petita, i també la protecció que se n’obté. Però si posem una segona dosi, la producció d’anticossos és molt més ràpida i duradora. El mateix succeeix amb una tercera dosi. De fet, aquesta és la pauta de les vacunacions i revacunacions.

Tipus d’immunització

  • Activa: és la veritable vacunació, que consisteix a estimular el sistema immunitari de l’individu perquè creï les seves pròpies defenses i es prepari per a una eventual infecció. L’inconvenient és que no s’obté una protecció immediata, però una vegada establerta és de llarga duració i és susceptible a reestimulacions.
  • Passiva: es basa en la transferència artificial d’anticossos directament d’un animal donant a un receptor sense necessitat que l’animal creï les seves pròpies defenses. Aquest sistema tan sols produeix resistència temporal cap a l’agent infecciós, però és immediata.

En el gos, les malalties contra les quals podem actuar mitjançant la vacunació són la parvovirosi, la coronavirosi, el brom, l’hepatitis infecciosa canina, la leptospirosi, la tos de les gosseres i la ràbia. En el gat són la rinotraqueitis felina, la panleucopènia, la calicivirosi, la clamidiosi, la leucèmia, la peritonitis infecciosa felina i la ràbia.

Els professionals de Mediterrani Veterinaris estan a la teva disposició per tal de vacunar les teves mascotes seguint un protocol que les beneficiï. Si necessiteu visita, contacteu amb nosaltres i els veterinaris del nostre centre us assessoraran sobre el pla de vacunació que és recomanable que seguiu.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *