Els conills porquins com a animals de companyia

Tot i la seva mida petita, els conills porquins, també coneguts com a conillets d’Índies són grans animal de companyia per a persones de qualsevol edat, encara que potser és més apropiat per a nens. Tot i que es tracta d’un rosegador, no mossega les persones i, a més, és poc propens a les malalties, sobretot si està ben cuidat. Així mateix, com que és petit, el seu habitacle no suposa una gran molèstia i fa que el seu transport també sigui molt fàcil. Finalment, és molt afectiu i net per naturalesa… Què més es pot demanar a una mascota tan petita?

Quin escollir?

A l’hora de triar un conill d’Índies hauríem de tenir en compte:

  • que presenti un bon aspecte i estigui sa.
  • que estigui completament desmamat (6-8 setmanes d’edat) perquè estigui adaptat per a viure en un nou ambient.
  • si en volem més d’un però que no criïn, és millor posar juntes dues femelles, perquè són menys agressives.

Què necessitem?

  • una gàbia tan àmplia com sigui possible (mínim 50×40 cm), confortable i fàcil de netejar. No pot ser de fusta i el terra ha de ser llis i sense barrots.
  • un ambient net, sec, segur, ben ventilat i sense corrents d’aire. La temperatura ha de ser el més estable possible, idealment ha d’estar entre 20 i 22 ºC.
  • l’animal ha de tenir elements i lloc necessari per a fer exercici: escales, rampes, joguines…
  • per al llit podem utilitzar serradures, closques de cacauet, molsa, torba, panotxes triturades, i fins i tot palla i farratge. Mai s’ha de posar diaris ni terra de gats.
  • diàriament s’ha de netejar els llocs bruts de la gàbia i, un cop per setmana, la gàbia completa, substituint tot el llit i posant-hi un desinfectant suau.

Alimentació

Afortunadament, gairebé totes les necessitats alimentàries d’un conill d’Índies s’han combinat adequadament en pinsos específics per a ells. Cap mescla domèstica pot ser més nutritiva, convenient ni econòmica. Només caldrà afegir-hi aigua i alguns vegetals (tomàquet, pastanaga, patates, pomes, espinacs… i també algunes herbes com el trèvol i la gespa, sempre que no hagin estat fumigades). Caldrà netejar tots els aliments i retirar-los en finalitzar el dia, perquè l’endemà ja s’hauran fet malbé. A la dieta, també s’hi pot afegir farratge, i les seves tiges poden servir com a material per al llit. A més, s’ha d’intentar no modificar-li l’alimentació a l’animal, ja que un canvi brusc de dieta pot provocar trastorns estomacals.

Per a qualsevol altra qüestió, contacteu amb nosaltres i els professionals d’animals exòtics de Mediterrani Veterinaris us detallaran la millor manera de fer-vos càrrec d’aquests petits animalons.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *