Gossos, gats i l’otitis externa

S’entén per otitis externa una inflamació del conducte auditiu extern, i és una de les causes més habituals per les quals un gos o un gat visiten el veterinari. Els símptomes típics, i que alerten el propietari, són les sacsejades de cap, dolor i picor a la zona de l’oïda, mala olor i presència d’un excés de cera de diferents aspectes, o fins i tot de pus, a la zona d’entrada del conducte auditiu.

Entre les principals causes d’otitis externa hi ha l’entrada de cossos estranys a l’interior del conducte, així com les al·lèrgies. Especialment en gats, la majoria d’otitis són provocades per la presència d’àcars a l’oïda que produeixen una cera de color fosc. En tots els casos, cal tenir en compte que les otitis poden ser un problema molt greu si no es prenen mesures a temps.

També hi ha una sèrie de característiques anatòmiques, fisiològiques i ambientals que per si soles no provoquen otitis, però que augmenten la predisposició a patir aquesta malaltia. Entre elles trobem la falta de ventilació del conducte auditiu (típic de races amb les orelles caigudes), la presència d’abundants pèls a l’entrada de l’oïda o l’excés d’humitat a l’interior de l’orella (en els gossos que els agrada molt l’aigua, per exemple).

En funció de la causa que hagi produït l’otitis externa, el tractament a aplicar és un o un altre. És per això que quan apareguin els signes descrits anteriorment cal acudir al veterinari com més aviat millor, ja que serà l’encarregat d’establir el protocol diagnòstic i el tractament adequat.

Per a qualsevol altra qüestió, contacteu amb nosaltres i us concertarem cita amb els professionals de medicina general i interna de Mediterrani Veterinaris. Ja sabeu que estem a la vostra disposició per oferir-vos el millor servei!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *