Viatjar amb la nostra mascota

Els gossos i gats són els nostres grans amics durant tot l’any, i en arribar les vacances la seva companyia ens pot ocasionar alguns problemes d’organització ben fàcils de solucionar. Així, a l’hora de marxar de viatge, tingues en compte aquests senzills consells:

Abans de marxar de viatge

  • Visita el veterinari: informa’l de les regions que visitaràs per a poder decidir si cal posar alguna vacuna a la teva mascota per protegir-la de malalties endèmiques.
  • Identificació: si no està identificada, caldrà fer-ho abans de marxar. El microxip és la millor mesura per evitar el robatori i per trobar la mascota en cas que s’extraviï.
  • Documentació: convé tenir a punt el llibre de vacunacions i el certificat de salut veterinària.

Viatge en cotxe

Si el gos o gat no està acostumat a anar en cotxe, cal que abans de realitzar un viatge llarg l’acostumem a trajectes curts. Pel que fa al seu lloc dins del vehicle, els més petits poden acomodar-se en cistelles de transport especials que s’han de situar en una posició elevada per a reduir les oscil·lacions i comprovar que estigui còmodament instal·lat. Els gossos grans han d’anar lligats.

Està prohibit que els animals vagin deslligats o al seient del davant. A més, s’hauria d’impedir que treguin el cap per la finestra durant el trajecte.

Viatge en altres mitjans de transport

Si feu un altre tipus de viatge i opteu per traslladar-vos en avió, tren, autocar o vaixell, cal que consulteu amb la companyia que opera el trajecte les condicions que posa per viatjar amb animals.

Gossos pigall

A Espanya poden viatjar gratuïtament en companyia del seu propietari, sigui quin sigui el mitjà de transport escollit. L’animal ha d’anar amb morrió i cadena, i restar amb el seu propietari sense ocupar seient. L’invident és responsable del comportament del seu gos.

I si faig un viatge internacional?

Si marxes més lluny, és convenient que contacteu amb l’ambaixada, el consolat o l’oficina diplomàtica del país o països que visitareu, per demanar informació sobre els permisos d’entrada d’animals de companyia. També cal que us informeu sobre les malalties endèmiques que hi hagi i les vacunes preventives necessàries, i pregunteu als establiments on us allotgeu si admeten animals de companyia.

Per a qualsevol altra qüestió, contacteu amb nosaltres i us adreçarem al professional de Mediterrani Veterinaris que millor us pugui atendre. Ja sabeu que estem a la vostra disposició per oferir-vos sempre el millor servei!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *