Com ens curen els animals de companyia

El Blat és un gos que pot detectar el càncer de pulmó. En té prou amb ensumar l’alè d’una persona per detectar la malaltia. El Blat, un encreuament de labrador retriever i de pit bull, va estar a punt de ser abandonat quan tenia onze mesos, però ara té tres anys i mig i participa en un projecte d’investigació de l’Hospital Clínic de Barcelona per a la detecció precoç del càncer de pulmó.

A alguns hospitals ja fa temps que els animals són una eina terapèutica més i cal destacar el paper fonamental dels gossos pigall, que acompanyen i guien les persones cegues, o l’ajuda que també proporcionen als nens amb autisme, a les persones sordes, amb problemes de mobilitat o la companyia que fan a les persones que viuen soles.

No tots els gossos tenen aquestes capacitats, però tots, sí tots els animals de companyia: gossos, gats, cavalls o fins i tot cabres aporten beneficis per a la salut dels seus propietaris. Per exemple, segons un estudi de la Fundació Affinity, el 94% dels infants se senten millor amb un animal de companyia a prop i un estudi australià va demostrar que les famílies que tenien un gat visitaven menys el metge que els que no en tenien. Aquests són alguns dels nombrosos beneficis per a la salut ja comprovats de tenir un animal de companyia:

  • Salut cardiovascular: poden contribuir a disminuir la pressió sanguínia i regular la freqüència cardíaca en situacions estressants, segons diversos estudis científics. El sol fet de veure un gos o un gat, encara més si és el nostre i el toquem i acariciem, fa que les pulsacions tornin al seu ritme normal.
  • Responsabilitat: tenir un animal és també comprendre i respectar les seves necessitats: alimentació, neteja,salut i tota una sèrie de tasques que l’infant que conviu amb una mascota aprèn i que l’ajuden a ser més responsable.
  • Autoestima: ens “obliguen” a sortir a passejar, el que afavoreix les relacions socials. D’altra banda, les nostres mascotes demostren “alegria” quan arribem a casa i això ens retorna seguretat.
  • Disminueixen l’estrès i l’ansietat: tenir un animal millora l’estat d’ànim, ja que ells ens estimen sense jutjar-nos. A més, acaronar un animal s’ha comprovat científicament que redueix l’estrès i l’ansietat, i inclús els problemes d’insomni.
0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *