A la feina amb la teva mascota

Una de cada cinc empreses nord-americanes permeten que les mascotes acompanyin als seus amos a la feina i més de dos milions d’americans ja van a treballar amb el seu gos.

A aquestes empreses se les coneix com Pet Friendly. Alguns exemples són Google, Amazon i també empreses relacionades amb les mascotes, com Affinity o Purina. Aquesta proposta va en augment en molts països i ja ha arribat també al nostre. De fet, hi ha fins i tot un dia internacional per portar la mascota a la feina, que és el 23 de juny.

Molts poden pensar que la mascota pot ser una distracció, però les conclusions de diversos estudis mostren tot el contrari: es parla d’ambients més creatius i productius, de menys estrès i, fins i tot, de treballadors disposats a passar més hores a la feina. Per exemple, en comparar entre les persones que havien portat els seus gossos a la feina i les que els havien deixat a casa o no tenien mascota es va veure que, a mesura que passaven les hores, l’estrès començava a disminuir en les persones que havien portat als seus gossos amb ells a la feina. En canvi, per a aquells que havien deixat a casa a la seva mascota o que no en tenien, l’estrès augmentava.

I els gats?

Portar el gat a l’oficina durant unes hores o un dia pot resultar una mica més complicat, no tant per les empreses, que també n’hi ha que ho accepten, sinó perquè els gats són animals territorials i una mica porucs, i compartir un espai que no és el seu amb desconeguts pot resultar-los molt estressant.

Això sí, treballar amb ells té els mateixos avantatges que en el cas anterior: poden ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat perquè la seva proximitat provoca una sensació de calma i afavoreix la relaxació.

D’altra banda, els experts també creuen que compartir l’espai de treball amb animals podria afavorir les adopcions i un major respecte cap als animals.

Cal tenir en compte

Les empreses que vulguin apuntar-se a aquesta iniciativa han de tenir en compte que cal seguir certes normes. Aquests serien alguns dels requisits:

  • Primer, per descomptat, l’empresa o el cap han de donar el seu vistiplau.
  • Han d’estar vacunats i no podran acompanyar al seu amo quan estiguin malalts.
  • No han de tenir problemes per relacionar-se amb altres persones que no siguin els seus amos i amb altres mascotes.
  • Els gossos han d’anar lligats per l’edifici, encara que poden estar lliures en determinats casos, per exemple en el despatx del seu amo, si és que en té.
  • Els propietaris no poden deixar sol el seu gos.
0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *