Dos millor que un

La Marga té un gos i creu que ha arribat el moment de buscar-li un company/a, ja que ella passa moltes hores fora de casa i així no se sentirà tan sol. Creu que estarà millor amb un altre gos. I té raó, en la majoria de casos la idea de buscar companyia per a les nostres mascotes és bona.

En el cas dels gats, per exemple, i contràriament al que molts creuen, es tracta d’animals socials i molt afectuosos, tot i que de manera diferent als gossos. És veritat que també són territorials i no els agraden massa els canvis, però així i tot podem dir que dos és millor que un.

Finalment, però no menys important, has de tenir en compte la part econòmica: no només hauràs de comprar més menjar, sinó que les despeses veterinàries es duplicaran (vacunes, revisions, esterilització, possibles accidents o malalties…).

Si ja tens un gat i vols un altre:

El nostre gat passarà moltes hores jugant amb el seu nou amic i això els ajudarà a mantenir-se més àgils i en forma. Un altre avantatge de tenir dos gats és que el seu nou company no serà només un estímul físic. Els gats són animals intel·ligents i, si reben pocs estímuls o si passen moltes hores sols, es tornen apàtics o poden dedicar-se a mossegar o trencar coses, o mostrar-se més agressius. Per tal que la relació comenci amb bon peu:

  • Si es tracta d’un gat adult en un pis, és millor que el nou company sigui del sexe contrari o un cadell.
  • Cadascun haurà de tenir els seus bols per al menjar i l’aigua en llocs diferents, això evitarà enfrontaments.
  • És millor que es vagin coneixent a poc a poc i premiar-los amb mostres d’afecte i alguna llaminadura quan estiguin junts; és una manera d’aconseguir que se sentin bé l’un amb l’altre i entenguin que no són rivals sinó amics.
  • Si es barallen, has de separar-los (per aconseguir-ho pots emetre un so fort, com picar de mans, o tirar-los un coixí per despistar-los). Després de la baralla, intenta que mantinguin la distància una estona.

Excepcions: Si el teu gat ja és molt gran o està malalt, segurament no voldrà canviar els seus hàbits i no serà una bona idea donar-li un nou company.

I si vols un segon gos:

És cert que dos gossos es faran companyia i no s’avorriran, però també cal seguir certes “normes” si volem que tot surti bé:

  • Tot serà molt més fàcil si el nostre gos està acostumat al fet que altres gossos vinguin de visita a casa i es relacionin amb els seus amos.
  • És preferible que el nou company sigui de diferent sexe, ja que la convivència sol ser més fàcil.
  • Es recomana que el primer contacte entre els dos gossos es faci fora del domicili, per exemple, en un parc o al carrer.
  • Deixa’ls temps perquè s’explorin, juguin o comparteixin alguna joguina. I si al principi hi ha algun petit enfrontament, no t’acostis i pensa que ho han de resoldre entre ells. Els gossos estableixen la seva jerarquia i cal respectar-la per evitar conflictes.
  • Els primers dies procura que mengin per separat i que un no toqui l’aliment de l’altre.
  • Intenta “repartir” les mostres d’afecte a parts iguals.

I si voleu tenir un gos i un gat, recordeu que, com ja us avançàvem fa unes setmanes al nostre bloc, és més aviat una llegenda urbana això que gat i gos estan sempre barallant-se i no poden viure junts. Us deixem l’enllaç d’aquell article, que també us pot ser molt útil:

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *