Mascotes en forma

L’activitat física és necessària també per a les nostres mascotes. Sigui gossos o gats, hi ha d’haver horaris establerts per a les diferents activitats diàries, entre les quals figura l’exercici, per tal d’evitar l’estrès o el sobrepès i les malalties associades. Durant determinades èpoques com les vacances, els gossos solen practicar molta més activitat física, i després, quan tornem a la feina, solen passar més hores sols i estar més en repòs. Per això, cal incorporar l’activitat física a la seva rutina.

També la tecnologia et pot ajudar. Si tens un telèfon intel·ligent o una tauleta hauries de provar algunes de les apps dissenyades per a mascotes, com Hachi Go. Amb aquesta app podràs controlar la distància recorreguda o el temps que heu trigat amb la teva mascota. L’aplicació està disponible per iOS (iPhone i iPad).

  • Passejades: És l’opció més fàcil i a l’abast de tothom, i a més a tots els gossos els encanta passejar, així que agafa la seva corretja i treu-lo al carrer, a la platja, al bosc o a on sigui. Els gossos necessiten fer exercici regular, fet que pots aprofitar tu també per anar a caminar o córrer amb més regularitat.
  • Agility: Ensinistrar un gos a córrer una cursa d’obstacles complicada l’ajudarà a mantenir-se en forma i també servirà per treballar la seva disciplina. Com que has de dirigir l’animal per tota la pista, tu també faràs exercici.
  • Flyball (pilota voladora): Aquest esport de competició agrada molt als gossos. Consisteix en una cursa de relleus de 2 equips. Cada equip el formen 4 gossos amb els respectius guies. El joc consisteix a arribar a una caixa expenedora de pilotes de tenis per un carril on es trobaran amb 4 obstacles que hauran de saltar abans d’arribar a la caixa. Un cop arribin a la caixa hauran de picar amb la pota perquè surti la pilota. Els gossos l’hauran d’agafar i fer el camí de tornada amb la pilota a la boca. Una alternativa més fàcil pot ser el tradicional joc de llençar-li una pilota i que te la porti.
  • Ciclisme: Molt adient per als gossos joves, sempre que sigui amb mesura i sense forçar massa la teva mascota. Amb les sortides en bicicleta un gos molt inquiet tornarà prou cansat per estar més tranquil a casa.

Per als més atrevits:

  • Doga (ioga caní): Una combinació del tradicional Hatha ioga tradicional, però amb gossos. Més fàcil de practicar si el teu gos és de mida petita i no te l’imaginis fent postures impossibles, ja que en realitat es tracta de compartir postures basades en el ioga, però adaptades per als gossos. L’objectiu és que tant el propietari com el gos es relaxin.
  • Surf: La xarxa està plena de vídeos d’animals fent surf, però no és tan fàcil com sembla, així que si no ets un surfista experimentat, no vulguis que la teva mascota ho sigui.
  • Skateboarding (monopatí): Les mascotes skaters són un altre dels descobriments de YouTube. Tenen un avantatge sobre el surf: no hi ha risc d’ofegar-se, però com l’anterior no és un esport apte per a qualsevol mascota.
0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *