Neteges les dents de la teva mascota?

Aproximadament el 75% dels gossos i el 60% dels gats pateixen malalties dentals, així que la patologia bucal és una de les principals causes de visites a la consulta de veterinari: provoca mal alè i la pèrdua de dents, però no només això, ja que pot provocar problemes cardíacs, pulmonars, renals o hepàtics.

Per tot això, cal tenir cura de la higiene bucodental de la nostra mascota i donar-li la importància que mereix; és fonamental pel seu benestar.

Com apareix

L’acumulació de proteïnes procedents dels aliments, la saliva i els bacteris, que produeixen la placa i conseqüentment la gingivitis o inflamació de la geniva volen dir que la higiene dental no és l’adequada.

Si fem un raspallat diari (com us expliquem una mica més avall), aquesta placa desapareixeria i el problema també. Però, si no, el que passa després és que comença la producció de tosca dental (sarro), i aquest provoca el mal alè, la gingivitis, el dolor, les dificultats per mastegar, que les dents es moguin i que inclús puguin arribar a caure.

I el que pot passar més endavant és que una malaltia periodontal greu arribi a provocar problemes cardíacs, pulmonars, renals o hepàtics, especialment en animals d’edat avançada.

Les races petites tenen especial predisposició a patir aquest problema, per la disposició de les dents, pel poc espai entre elles, però també afecta les races de mida més gran.

Una bona higiene bucal del nostre gos

  • És molt important la neteja de les dents amb un raspall i un dentífric específic per a mascotes. Cal que la mida del raspall sigui l’adient per la mida del gos i no es pot fer servir la mateixa pasta de dents que fem servir nosaltres, ja que pel contingut en fluor pot resultar tòxica per a l’animal.
  • Reviseu la seva dentadura sovint i cada sis mesos, feu una visita al veterinari perquè la revisi més a fons.
  • Els gossos comencen a canviar les dents entre el quatre i els sis mesos de vida, i és aleshores quan cal començar a tenir cura de la seva salut bucal. A més, si l’acostumem en aquell moment després no tindrem problemes perquè es deixi tocar les dents.
  • Les dents s’han de netejar diàriament. Hi ha dentífrics que no necessiten esbandir-se, el que fa que la neteja sigui més fàcil.
  • Hem d’evitar el menjar casolà, ja que a més de no ser una bona idea per a la seva dieta (com ja us havíem explicat anteriorment al bloc) pot provocar-li problemes bucals.
  • Optar per una dieta seca (pinso) ens ajudarà a tenir cura de les seves dents, ja que aquest tipus de menjar ajuda a prevenir la formació de tosca dental i de placa bacteriana.
  • Al mercat podem trobar snacks o joguines que ajuden a mantenir la boca i les dents sanes, però tot i això no substitueixen la neteja dental diària.
  • Intenteu evitar que el teu gos jugui amb pedres, ja que poden trencar alguna peça dental. En el seu lloc oferiu-li joguines de roba o corda perquè les mossegui i alhora enforteixi les seves dents.

Curiositats

Un cadell d’entre dues i tres setmanes, ja té 28 dents de llet. Les dents definitives no triguen a sortir i entre les sis i vuit setmanes, el teu gos ja tindrà les 42 dents definitives, que li han de durar tota la seva vida.

Abans de la neteja a Mediterrani Veterinaris.

Després de la neteja a Mediterrani Veterinaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *