És una bona idea regalar una mascota per Nadal?

S’acosta el Nadal i aquestes festes molts decideixen regalar una mascota a amics o familiars, De fet, la meitat dels nens han demanat algun cop un gos o un gat als Reis Mags i un percentatge molt alt dels animals de companyia arriben a les nostres llars en forma de regal per a aquestes dates, però abans hauríeu de saber que:

 • Heu d’estar segurs que aquella persona desitja conviure amb un animal i tots els membres de la família hauran d’estar d’acord amb l’adopció. Els animals no són una joguina, són éssers vius i això suposa obligacions i responsabilitats, com ja us vam explicar fa unes setmanes al bloc.
 • Si adopteu en una protectora i voleu regalar l’animal, haureu de formalitzar l’adopció amb el futur propietari, ja que el xip haurà d’anar al seu nom.
 • Recordeu que sempre es recomana adoptar, però si decidiu comprar assegureu-vos bé a l’hora de triar el canal de compra i denuncieu en cas de detectar situacions irregulars.

Ara que teniu clar que voleu adoptar o regalar una mascota aquest Nadal ¡Felicitats! Ja només cal que ho prepareu tot perquè el vostre nou company trobi tot el necessari en arribar a la seva nova llar.

Cadell o adult

Si es tracta d’un cadell gaudireu de la primera etapa de la seva vida, però també tindreu la responsabilitat d’educar-lo, el que serà molt important per a la vostra convivència futura.

En canvi, adoptar a un animal adult, té l’avantatge que són més tranquils que els cadells i sol ser més fàcil l’adaptació, tot i que també haureu d’educar-lo.

Preparant la seva arribada

Si es tracta d’un gat, abans que arribi a casa, haureu d’adquirir:

 • Un calaix per a la sorra perquè faci les seves necessitats. L’ideal és que sigui prou gran perquè entri còmodament.
 • Un rascador: Com ja us explicàvem al bloc la setmana passada, és un element bàsic per als gats. Necessiten esmolar les seves ungles per poder caçar i també ho fan deixar senyals visuals i olfactius.

Tant si es tracta d’un gat com d’un gos:

 • Joguines: Hi ha multitud de joguines, però per als cadells el joc és una part molt important de la seva educació.
 • Pinta: Raspallar a la nostra mascota no sempre és fàcil, sobretot si són adults i no estan habituats, però cal acostumar-los i convertir-ho en un moment de plaer, tant per a nosaltres com per a ells, en cap cas ha de ser una lluita.
 • Menjar: L’alimentació és fonamental. Cal tenir en compte que l’aliment és diferent si es tracta d’un cadell, d’un animal adult, si té sobrepès… Si el gat no té sobrepès podeu deixar-li menjar a la seva disposició, ja que ell sabrà regular la ingesta al llarg del dia. Si es tracta d’un gos, cal controlar la quantitat.
 • Una menjadora i un o diversos abeuradors i de fàcil accés.
 • Un lloc on dormir: El gos hauria de tenir un lloc còmode, reservat només per a ell, per dormir i descansar. A diferència del gos, el gat és probable que no el faci servir, però li prepararem igualment un lloc on descansar per si algun dia decideix utilitzar-lo… tot i que la majoria de vegades dormirà al sofà, al vostre llit, a l’armari o a qualsevol altre lloc.
 • Cistella de transport: Un element imprescindible en els gossos petits i en els gats per traslladar a l’animal en marxar de vacances o per portar-lo al veterinari. És preferible que sigui rígid i d’una mida similar a la de l’animal. Millor triar un model que pugui obrir-se per dalt o desmuntar-se fàcilment.

I després d’aquests preparatius, ja només queda donar la benvinguda al vostre nou amic i gaudir de la seva companyia.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *