Mascotes i gent gran: una parella perfecta

Un estudi recent ha demostrat que les persones grans que tenen un gos són més actives. L’estudi va comprovar que els propietaris de gossos caminaven una mitjana de 22 minuts més al dia que els que no tenien gos. Aquest és només un dels molts beneficis que tenen les mascotes en les persones grans, ja que milloren la seva salut física, però també psicològica.

Ja havíem parlat dels efectes beneficiosos que tenen les mascotes en la nostra salut, però si parlem de persones grans, els efectes positius de tenir un gos o un gat augmenten. I per aquesta raó, cada vegada són més les residències per a persones grans que incorporen teràpies amb animals amb l’objectiu de donar afecte i atenció als residents, i servir-los d’estímul.

  • Companyia: Les persones grans se senten menys soles si tenen una mascota i això també els aporta tranquil·litat.
  • Més alegres: Les mostres d’afecte de les mascotes els transmeten alegria i també estimulen la memòria. S’ha demostrat, a més, que acariciar a un animal augmenta la secreció d’oxitocina, l’anomenada hormona de la felicitat, i que, per exemple, el ronc del gat ajuda a reduir la tensió arterial de l’amo.
  • Més actius: Han de sortir al carrer, portar-lo al veterinari, jugar amb ell… Tot això suposa més exercici físic cada dia (segons l’estudi del qual parlàvem al principi, la diferència són 22 minuts més al dia si es té un gos).
  • Més útils: Tenen la responsabilitat de donar-li menjar i cuidar-lo, així les persones grans se senten també més útils i valorades.

Gat o gos?
En general, la companyia d’una mascota, sigui gos o gat, aporta nombrosos beneficis a les persones grans.

Si és gat:

  • En persones amb mobilitat reduïda, el gat pot ser una millor opció i el més recomanable en aquests casos és que sigui un animal ja adult.
  • A diferència dels gossos, els gats s’adapten bé a viure sense sortir de casa i per a persones amb problemes de mobilitat, hi ha moltes opcions que permeten estar assegut còmodament en el sofà mentre el gat juga: pals amb una corda i una joguina enganxada al final, que requereixen molt poc esforç per part de la persona cuidadora.
  • A més, els gats passen bona part del dia dormint: els adults, una mitjana de 16 hores diàries.

I si és gos:

  • Per conviure amb persones grans, en general, és millor triar gossos de mida petita, que a més de ser més fàcils de treure a passejar, no requereixen tantes atencions, ja que, per exemple, és més fàcil raspallar-los o mantenir-los en forma.
  • Alguns experts aconsellen que sigui una femella, ja que solen ser més afectuoses, però és cert que també dependrà del caràcter de cada animal.
0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *