Els excessos al Nadal també són un problema per a les mascotes

Aquests dies tot són reunions al voltant de la taula. Inevitablement mengem més del que toca i a més, sobra menjar això pot fer que pensem a oferir part de les sobres al nostre gos o gat, o fins i tot que li donem una mica del menjar que tenim al plat perquè, “pobret, un dia és un dia i ell també té dret a alguna llaminadura de tant en tant”.

Recordeu, però, que això pot fer que acabin menjant més del que els convé i els excessos alimentaris tenen conseqüències més greus per a ells: poden provocar problemes digestius, intoleràncies i fins i tot al·lèrgies o altres problemes greus com intoxicacions o pancreatitis. A més, recordeu que hi ha aliments que poden ser, fins i tot, perillosos per a la seva salut.

Ni un bocinet
Alguns dels ingredients habituals aquests dies a taula gens recomanables per a les mascotes són:

  • Xocolata: conté teobromina, que causa diversos problemes cardíacs i, si en mengen molta, pot arribar a provocar la mort per infart.
  • Alcohol: no deixeu cap got o ampolla a terra o en un lloc que hi pugui accedir fàcilment, ja que l’alcohol és molt tòxic, tant per als gossos com per als gats.
  • Pernil salat i embotits: tenen molts greixos que poden afavorir l’obesitat, però el pitjor de tot és que a més la sal pot provocar greus trastorns estomacals i pancreatitis.
  • Marisc: els pot provocar problemes renals.
  • Tonyina: és molt tòxica, sobretot per als gats, i els pot provocar greus problemes cardíacs. No passa el mateix amb la tonyina que incorporen alguns pinsos per a mascotes.
  • Panses i raïm: si en mengen en grans quantitats, els poden ocasionar danys al ronyó.

Com menys canvis, millor
El Nadal és un període una mica estressant per a les mascotes perquè es produeixen molts canvis en poc temps: els horaris, per exemple, de sortir a passejar són diferents, llums de Nadal o música ininterrompuda al carrer, gent nova entrant i sortint contínuament de casa i els petits de la família que els volen tocar i jugar amb ells (això estressa especialment els gats, que són animals territorials que no accepten bé canvis al seu espai).

Per això, no canvieu també la seva dieta: vigileu que ningú els doni aliments del plat, perquè ja heu comprovat que molts poden ser tòxics per a ells. I sobretot, si ja tenien sobrepès, recordeu que a Mediterrani Veterinaris tenim un programa de control de pes que ajudarà a les vostres mascotes a perdre pes i a guanyar salut. Si teniu qualsevol dubte, podeu consultar els nostres especialistes.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *