Per què el gos és el millor amic dels humans?

Hem sentit a dir tantes vegades que el gos és el millor amic dels humans, però ¿a què es refereix exactament aquesta frase? ¿Per què aquesta mascota és el nostre millor amic?

El gos és el nostre millor amic perquè sense ell la humanitat possiblement no seria on és: en l’antiguitat, fa milers d’anys, els gossos ajudaven els humans a caçar més fàcilment i per tant a alimentar-se. Els científics asseguren que sense els primers animals que l’home va domesticar, els gossos (molt abans que les vaques o les cabres) la nostra supervivència com a espècie hauria estat molt complicada, inclús impossible. Tot i que la frase també fa referència a la seva fidelitat i amor incondicional.

Perquè salven vides…

És el cas de la Frida, una gossa llaurador de rescat de set anys, que es va fer famosa en el terratrèmol del setembre a Mèxic on va salvar més de 50 persones. Els experts asseguren que en aquests casos els gossos són insubstituïbles per la manera en què fan aquesta feina: són els més ràpids.

O de la Sweet, una Jack Rusell que cuida de l’Erik, un nen de set anys diabètic. L’Erik pateix diabetis tipus 1 i mentre dorm pateix baixades (hipoglucèmia) i pujades (hiperglucèmia) en el nivell de glucosa en sang que li provoca marejos, visió borrosa, debilitat, gana i problemes de coordinació. Uns 20 minuts abans que apareguin els símptomes, la Sweet ja sap que l’Erik tindrà un d’aquests episodis i comença a bordar fins que els pares arriben a l’habitació. La Sweet detecta aquestes pujades o baixades per l’alè de l’Erik.

…i ens fan més feliços

Un grup d’investigadors japonesos, de la Universitat Azabu del Japó, conclou que els nivells d’oxitocina -una hormona que es coneix com l’hormona de l’amor i que està també lligada a la confiança- augmenten quan un gos i un humà es miren, de la mateixa manera que passa entre una mare i el seu nadó. L’experiment es va fer amb 30 gossos de diferents races i edats.

El descobriment dels investigadors nipons també demostra que la relació amb els gossos ens pot portar beneficis per la nostra salut. Ja vam parlar d’aquest tema al bloc fa uns mesos: http://www.mediterraniveterinaris.cat/2017/08/28/com-ens-curen-els-animals-de-companyia/

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *