I ara que tenim un bebè ¿com anirà amb la nostra mascota?

L’arribada d’un bebè a la família es tradueix en moltes atencions cap al petit, i això és normal, però si teniu una mascota, aquesta pot creure que la deixeu de costat. Per evitar situacions de risc, el millor és que la vostra mascota relacioni l’arribada del bebè amb coses positives per a ella. I que, des del primer moment, deixeu que la mascota s’acosti per “conèixer” al nouvingut.

  • No separeu al bebè de l’animal de manera sobtada. Si ho feu, la vostra mascota pot entendre que ha perdut el seu lloc a la família i que el bebè ha ocupat el seu lloc.
  • Podeu donar algunes llaminadures a la vostra mascota perquè associï l’arribada del petit amb coses positives.
  • Si el bebè plora i l’animal es posa nerviós, intenteu tranquil·litzar-lo i acariciar-lo, de manera que la vostra mascota s’acostumi al plor.
  • El millor és que el gos comprovi que quan el nen està despert i actiu, també esteu pendents d’ell i seguiu dedicant-li carícies, jocs, passejos, menjar o qualsevol altra cosa que li agradi. Així la vostra mascota associarà els bons moments amb el petit.
  • No deixeu el bebè sol amb la vostra mascota. Encara que el vostre gos o gat siguin molt bons i tranquils, li poden fer mal simplement en voler jugar amb el petit.

Uns mesos després…

Els primers mesos, el bebè encara és massa petit per relacionar-se amb la vostra mascota, però no trigarà a fer-ho. Començarà a intentar agafar-lo, estirar-li la cua, les orelles o el que estigui al seu abast.

És necessari, doncs, que prepareu a la teva mascota per a aquest moment i així evitar qualsevol problema. Podeu simular els gestos que faria el bebè amb el vostre gos o gat i comprovar com reacciona: si es queda relaxat, si s’allunya o s’amaga, si s’hi torna…

Amb aquests consells, veureu com en poc temps, el vostre bebè i la vostra mascota acabaran convertint-se en els millors amics. Finalment, recordeu que si teniu algun dubte, podeu consultar amb els especialistes de Mediterrani Veterinaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *