Dia de la dona: en defensa dels drets de les femelles de totes les espècies

Avui dia de la Dona, des de Mediterrani Veterinaris també volem reivindicar els drets de les femelles del món animal.

Tenir una mascota implica uns deures i responsabilitats: vacunar-la, esterilitzar-la, desparasitar-la i donar-li l’alimentació adient, aixopluc, recollir-ne les deposicions, portar-la periòdicament al veterinari i, evidentment, no abandonar-la mai. És el que ha establert el Departament de Territori i Sostenibilitat, que té entre les seves competències i funcions, la de la protecció dels animals.

Cada vegada són més habituals les campanyes de conscienciació perquè els propietaris esterilitzin els seus animals de companyia i els identifiquin a través d’un microxip. En el cas que aquesta mascota sigui una femella, hi ha encara més raons per esterilitzar, ja que és una manera de lluitar contra l’abandonament dels animals de companyia, provocat, sobretot, pel naixement de camades no desitjades.

  • Les femelles que no estan esterilitzades solen tenir un període de zel cada sis mesos i, per tant, en aquestes setmanes cal una estreta vigilància per evitar que es quedin embarassades i tinguin camades no desitjades.
  • A més, després del zel, la gossa pot tenir símptomes de pseudogestació, és a dir, comportar-se com si acabés de parir.

Feu números

Una gossa sol tenir uns quatre cadells a cada camada i una gata fins a sis. Si comptem que la meitat de les seves cries siguin femelles i que aquestes poden criar fins a dues vegades en un any, el resultat: 5.000 gossos i més de 28.000 gats en només en 5 anys!!!

A Catalunya, la llei es va reformar el 2008 i des d’aleshores els animals de companyia “no es consideren coses” sinó “éssers vius dotats de sensibilitat”. Per tant, heu de tractar-los amb el respecte i l’estima que es mereixen. Us deixem l’enllaç al nostre bloc de fa uns mesos sobre la tinença responsable: www.mediterraniveterinaris.cat/2017/10/23/la-responsabilitat-de-tenir-una-mascota/

Que passeu un bon Dia Internacional de la Dona Treballadora!

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *