Arriba la primavera: la importància de desparasitar

Som a la primavera i tot i que fins ara el temps sembla que no es correspongui amb el que marca el calendari, ben aviat començaran a pujar les temperatures i la nova estació significarà també l’arribada de puces i paparres, que poden posar en risc la salut de les nostres mascotes.

Gossos i gats són els animals més propensos a patir les conseqüències d’aquests paràsits, que proliferen en aquesta època de l’any: els poden ocasionar lesions i també transmetre malalties, ja que a més interfereixen en la capacitat d’immunització de les vacunes, per això és tan important desparasitar, encara que l’animal estigui vacunat.

  • La picada de la puça provoca malalties com la dermatitis al·lèrgica, zoonosis, anèmia, i altres problemes de salut.
  • Les paparres són més perilloses i poden transmetre malalties que poden ser mortals per a la nostra mascota i molt greus per a les persones durant les primeres 48 hores després que el paràsit en la pell de l’animal.
  • Cal que protegiu la vostra mascota del mosquit flebòtom, que transmet la leishmània.
  • I últimament també han proliferat molt les erugues de processionària, que fins a principis de primavera són als boscos de pins i provoquen molestes urticàries, tant a les persones com als animals domèstics. En aquestes zones, com a protecció, es recomana passejar el gos lligat i amb morrió per evitar que no en mengi o s’acosti, ja que el contacte amb aquestes erugues pot provocar picor molt intensa, irritació, inflamació de la llengua, vòmits o altres problemes i cal anar immediatament a un veterinari.

Més protecció per a la vostra mascota

Les pipetes, collarets, esprais… ajudaran a prevenir els problemes que provoquen els paràsits, però també heu de saber que és important:

  • Mantenir una higiene adequada: el raspallat i el bany són imprescindibles.
  • És important desparasitar l’animal i el seu espai: catifa, coixí, etc.
  • La visita al veterinari: ha de ser un professional qui valori el producte més adient i estableixi les pautes per a la desparasitació de l’animal. Per evitar riscos innecessaris, el millor és desparasitar de manera preventiva.
  • La dieta (que sigui equilibrada i nutricionalment completa) també ajuda a prevenir aquest i altres problemes, ja que contribueix a la bona salut del sistema immunitari, que és el responsable de protegir l’organisme d’agents infecciosos externs.

La visita al veterinari

Si noteu algun canvi en el comportament de la vostra mascota: es grata més o està més irritable, demaneu de seguida cita amb el veterinari, ja que aquests són alguns dels símptomes que poden aparèixer a causa de les picades de paràsits o per les al·lèrgies primaverals provocades pels pòl·lens d’algunes plantes i que són la causa de trastorns a la pell, oïdes i mucoses.

Contacteu amb nosaltres per saber quin és el tractament més adient per a la vostra mascota. Disposem de packs molt complets, que s’ajustaran a les vostres necessitats. Els professionals de Mediterrani Veterinaris us aconsellaran i informaran àmpliament sobre aquest tema!

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *