Per Sant Jordi, les mascotes també són protagonistes

És Sant Jordi i avui els carrers s’ompliran de gent que compra llibres i roses per a regalar a la seva parella, família o amics, però en una jornada assenyalada al calendari com a “Dia del Llibre” no s’hi val regalar qualsevol lectura i per encertar cal tenir en compte sobretot les preferències de qui llegeix. Les editorials ja fa setmanes que promocionen els seus llibres per aconseguir que surtin a les llistes de les obres més venudes. Des de Mediterrani Veterinaris, però, us fem algunes propostes per aquest Sant Jordi on la majoria dels protagonistes són peluts i també tenen quatre potes. Segur que molts dels llibres que us recomanem avui no sortiran demà a les llistes dels més venuts, però tenen l’èxit assegurat entre els amants dels animals.

 

“Lo que no sé de los animales”

Jenny Diski

Editorial Seix Barral

Què sap la Jenny Diski dels animals? No gaire i per això va decidir escriure aquest llibre. En la seva recerca, l’autora recorda els animals de peluix o els que apareixien en els llibres infantils i en els dibuixos de la tele. A més, parla dels animals amb els quals ha conviscut, que s’ha trobat i els que ha temut. També entrevista a científics i observa a la seva mascota o als elefants a Kenya per trobar la clau de la complexa relació entre els humans i els animals.

 

“Arthur: el perro que atravesó la jungla para encontrar un hogar”

Mikael Lindnord

Editorial La esfera de los libros

“Trobar l’Arthur i emportar-me’l a casa és el millor que he fet”, tot i que al principi de la història l’autor no opinava el mateix, ja que Mikael Lindnord, capità d’un equip suec de raids d’aventura, havia de recórrer 700 quilòmetres per Sud-amèrica. Un dia li va llançar una mandonguilla a un gos i el gos va seguir al grup. Van tractar de despistar-lo, però no ho van aconseguir, i l’equip de Mikael i el gos van arribar junts a la meta. Després d’això, Mikael va decidir que faria tot el possible per emportar-se l’Arthur a casa seva, a Suècia.

 

“El gato que enseñaba a ser feliz”

 Rachel Wells

Duomo Editorial

Edgar Road és un carrer típic de Londres, on la gent habitualment ni se saluda. Fins que arriba l’Alfie, un gat preciós, que a poc a poc canvia la vida de la família que l’ha acollit. L’Alfie té un do únic, ja que és capaç de descobrir els secrets més ben guardats. Una novel·la sobre l’amor, l’amistat i les relacions entre els éssers humans i també entre els humans i els animals.

 

“El reino de los animales”

Jesús Mosterín

Alianza Editorial

Aquesta és una obra apassionant que ens submergeix en les grans qüestions de la filosofia i de la biologia. Què és la vida? Què som els animals? D’on venim? L’autor, reconegut filòsof, ha contribuït decisivament a la defensa dels drets dels animals. El llibre convida a obrir els ulls i a gaudir de la riquesa i la bellesa del regne animal.

 

“La vida con un perro es más feliz”

Emilio Ortiz

Editorial Temas de hoy

Els gossos prenen la paraula per explicar les seves experiències i la seva relació amb els humans. La Tana, per exemple, una femella bòxer de dos anys, explica com la seva raça no és agressiva sinó ben al contrari, i la Sari, una golden retriever de tres anys, mostra la seva fidelitat sense límits. Aquest llibre us ajudarà a conèixer millor al vostre fidel amic; a entendre com funciona el seu cervell per interpretar les seves emocions i manies; què hi ha darrere d’aquesta mirada plena de tendresa, i a descobrir com és de fascinant la vida amb ell. I per això, l’autor va intentar ficar-se en la pell d’un gos.

 

“El método Catfulness”

Paolo Valentino i Marianna Coppo

Editorial Urano

Aquest llibre és un programa en set setmanes de mindfulness inspirat en la saviesa dels gats i amb il·lustracions en color de Marianna Coppo. El llibre ens convida a veure la vida a través de la mirada sàvia, curiosa i serena dels nostres amics felins. Els gats mengen quan tenen gana, beuen quan tenen set, dormen quan tenen son… viuen sempre en el present, no s’obsessionen amb el passat ni es preocupen pel que pugui passar en el futur, i això és precisament el que ensenya el mindfulness.

 

“El país de los pájaros que duermen en el aire”

Mónica Fernández Aceytuno

Editorial Espasa Libros

Aquest llibre-guia de natura-poemari fa un repàs de forma entenedora per la diversitat de la flora  i la fauna de cada regió d’Espanya. El volum, amb gairebé 400 pàgines, inclou dibuixos i explicacions fàcils d’entendre. Aquest catàleg de natura està ordenat seguint els mesos de l’any, del gener al desembre.

 

I PER ALS PETITS LECTORS:

 • “Mi primer gran libro de los animales”
  National Geographic
  Pingüins, lleons, girafes, granotes, papallones… i molts més! A les pàgines d’aquest llibre descobrireu més de trenta espècies d’animals i com viuen.
 • “Gossos i gats sota la lupa dels científics” 
  Antonio Fischetti
  Editorial Nordica
  Què volen dir els lladrucs d’un gos? Per què serveixen els bigotis del gat?  Aquest llibre documental amb format d’àlbum il·lustrat (per lectors a partir de 6 anys) explora el comportament d’aquests animals domèstics.

Mediterrani Veterinaris us desitja un Feliç Sant Jordi amb les vostres mascotes! Contacteu amb nosaltres si voleu fer qualsevol consulta sobre la salut de la vostra mascota i recordeu que la clínica disposa de Servei d’Urgències les 24 hores, 365 dies a l’any.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *