Nutrició i dietètica

L’avaluació nutricional és important tant en pacients sans com malalts per tal de poder decidir el millor pla d’alimentació adequat per a cada pacient. Per això l’Hospital Mediterrani Veterinaris sempre realitza, de forma rutinària, una avaluació nutricional per no passar per alt els problemes causats per una nutrició deficient o problemes susceptibles a la gestió nutricional.

Nutrició

Necessites una visita de Nutrició per a la teva mascota? Demana’ns hora.

Com treballa l’Hospital Mediterrani Veterinaris

A l’Hospital Mediterrani Veterinaris oferim el Servei de Nutrició i Dietètica amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals, prevenir malalties i col·laborar en el tractament de les mateixes mitjançant el disseny o l’adequació de la dieta. De fet, considerem l’avaluació nutricional com el 5è signe vital (després de l’avaluació de temperatura, pols, respiració i dolor), tal com la defineix la WSAVA (World Small Animal Veterinary Association).

La nutrició la treballem tant en les consultes específiques com en les consultes de prevenció i en animals hospitalitzats.

En realitzar l’avaluació nutricional tenim en compte, de forma preliminar, la identificació de factors de risc. A més, amb un examen físic, determinem el pes, la condició corporal i l’avaluació de massa muscular de la teva mascota.

A partir d’aquí realitzem un estudi complet amb l’edat de l’animal, si està esterilitzat, la raça, la seva història, el nivell d’activitat, el nombre de mascotes que hi ha a la llar, la dieta que segueix, els extres que menja (snacks, llaminadures…) i el seu mètode d’alimentació. Amb tota aquesta informació elaborem un pla nutricional amb un assessorament sobre suplements nutritius. Així mateix, recomanem els aliments i dietes clíniques comercials més adequats per a cada mascota i dissenyem dietes per als pacients ingressats a la clínica amb necessitats especials a causa de la seva malaltia.

Al nostre blog

La manca de vitamines en conills d'Índies

/
Les carències de vitamines són especialment freqüents en animals…

Perquè la meva mascota vomita?

/
Hi ha moltes patologies en les mascotes que poden provocar vòmits:…

Els excessos al Nadal també són un problema per a les mascotes

/
Aquests dies tot són reunions al voltant de la taula. Inevitablement…